top of page
bos Weg

OVER ONS

‘Ik heb meerdere transalps gereden met Vasasport (geen wedstrijden). Verder heb ik op veel plekken in de wereld gemountainbiked, zoals in de Ardennen, Sauerland, Pyreneeën, Alpen en Zuid-Amerika. Ook heb ik aan diverse events in Nederland meegedaan en allerlei vaste routes gereden. Ik rij momenteel op een Specialized Epic S-works uit 2019.

Bike Cleaner is ontstaan vanuit mijn eigen frustratie. Ik woon in IJsselstein, waar in de wijde omtrek geen bos of trail te vinden is. Daardoor moet je altijd eerst met de auto ergens heen om een leuke mtb route te vinden. Dan kom je onder de modder terug uit het bos en sta je met een vuile fiets die in of op de auto moet. Thuis gekomen wil je douchen, eten, relaxen en niet meer je fiets schoonmaken! Zou je dat direct na de tocht kunnen doen, dan spoel je 95% van het vuil er zo af en hoef je thuis alleen de ketting nog even te verzorgen en ben je klaar!

Thuis gekomen wil je douchen, eten, relaxen en niet meer je fiets schoonmaken!

Ik weet van mountainbikers om me heen dat niet het ter plekke kunnen schoonmaken van hun fiets reden is om niet te gaan. Jammer toch? Zo stond ik op 2e kerstdag 2020 samen met twee goede vrienden voor Bergzicht in Woudenberg na een behoorlijk modderige mtb tocht en riep ik: waarom is er hier geen fiets wasplaats om onze mountainbikes af te spuiten?! Toen begon mijn ondernemersgeest overuren te draaien en het idee was geboren. Een paar dagen had ik het concept uitgedacht en op 15 maart stond het eerste test exemplaar van Bike Cleaner bij Steakhouse Amadeus in Ede!’

bottom of page