top of page
MD_BIKE-CLEANER_PLUS_LOCATIE_1_150DPI.jpg
  • Waarom zit er geen drinkwaterkraan aan de Bike Cleaner om je bidon te vullen?
    In de lente en zomer als het meerdere weken droog weer is wordt de Bike Cleaner soms dagen achterelkaar niet gebruikt. We zijn dan bang dat als we een drinkwaterkraan toevoegen, we ook moeten gaan testen of het drinkwater geen bacteriën bevat zoals legionella. Dat brengt te veel kosten en risico's met zich mee.
  • Waarom kost een afspuitbeurt €2,20 of €2,70? Water kost toch nauwelijks iets?
    Hoewel het Bike Cleaner systeem zo simpel mogelijk is gehouden, zit er meer achter dan je wellicht in eerste instantie zou denken. Met name de investering in de Bike Cleaner zuil met alle techniek erin zoals vorstbeveliging en de payterminal is best kostbaar. Voor de aanleg is er water en stroom toevoer aangelegd en de plaatsing zelf is arbeidsintensief (aanleg kost 2 dagen werk voor 2 personen). Verder zijn er maandelijkse kosten voor het gebruik van de payterminal. De locatie vraagt meestal ook een vergoeding voor het feit dat we op hun terrein staan. Een laatste kostenpost is de elektriciteit. Omdat we zowel de aanvoerleidingen als het binnenwerk van de Bike Cleaner vorstvrij moeten houden zit er een soort verwarming op, die aangaat als de temperatuur onder de 3 graden komt. Jaarlijks kost dit best een behoorlijk bedrag. In totaal gaat het dus om meer dan alleen de 10 liter water per spuitbeurt van een paar cent….
  • Is er/zijn er ook een mobiele versie(s) voor bijvoorbeeld evenementen?
    Jazeker, mobiele versies van Bike Cleaners zijn voorzien van een compleet systeem met oliescheider (voor olie resten van de ketting) en vuilwateropvang. Mocht je willen weten wat de mogelijkheden zijn stuur een e-mail naar info@bike-cleaner.nl en we nemen contact met je op.
  • Kan ik een Bike Cleaner systeem los kopen?
    Dat kan, in de webshop zie je de prijzen voor een losse Bike Cleaner en voor complete systemen inclusief waterafvoer en plaatsing.
  • Kan ik een abonnement nemen zodat ik bij alle Bike Cleaners mijn fiets kan afspuiten?
    Dat kan nu nog niet, maar het staat op het programma om dat te ontwikkelen.
  • Plaatsen jullie ook Bike Cleaners in het buitenland?
    Momenteel doen we een complete plaatsing alleen in Nederland en Belgie. Andere landen kunnen we leveren, maar dan dien je de plaatsing zelf te verzorgen. Voor informatie over o.a. prijzen en plaatsingsinstructie mail naar: info@bike-cleaner.nl.
  • Soms is de druk van de lage druk spuit wel erg laag, hoe kan dat?
    Bij de Bike Cleaner Light en de lage druk optie op de Plus wordt er gebruik gemaakt van leidingwaterdruk. Daarmee is het systeem afhankelijk van de aangeboden waterdruk van de diverse locaties. Net als bij woonhuizen is de druk nergens exact gelijk. Grofweg hebben we in Nederland tussen de 1,5 en 3 bar aan waterdruk op de kraan. Bovendien staat een Bike Cleaner vaak op horeca locaties waar ook water gebruikt wordt in bijvoorbeeld de spoelkeuken. Als dat toevallig net gebeurd als je wilt afspuiten kan de druk te laag worden. Mocht dat zo zijn laat het ons weten en we storten met alle plezier je afspuitbeurt weer terug.
  • Wat is het verschil tussen een Bike Cleaner Light en een Bike Cleaner Plus?
    Het grootste verschil is dat er op de Light geen pomp is aangesloten, de waterdruk is dus gewoon die van een tuinslang. De Plus heeft een pomp ingebouwd, waardoor de druk aan de medium druk kant van de zuil, 8 tot 10 bar is. Een gewone waterdruk bij de Light en de lage drukkant van de Plus is afhankelijk van de locatie, maar net als thuis tussen de 1,5 en 2,5 bar. Voor je fiets is het vooral belangrijk met niet teveel druk af te spuiten (nooit met een hoge druk reiniger!) en om niet haaks op lagers/draaiende delen te spuiten.
  • Kan ik mijn e-bike veilig afspuiten?
    Dat hangt van je e-bike af. Met name de stekkerverbindingen van de bedrading kunnen gevoelig zijn voor vocht. Raadpleeg de owners manual van je fiets en/of vraag je dealer hoe dat met jouw fiets zit.
  • Waarom zijn er meerdere modellen? Waarom staat er een Bike Cleaner Light en geen Bike Cleaner Plus?
    Dit heeft te maken met de mate van verwacht gebruik. De Plus is een aanzienlijk grotere investering dan de Light. De Plus heeft daardoor heel veel spuitbeurten nodig zijn om de investering terug te verdienen. Op plekken waar erg veel afspuitbeurten worden verwacht wordt een Plus geplaatst en bij minder een Light.
  • Waar staan Bike Cleaners?
    Met name bij vaste mountainbike routes en ook vakantie parken en bij horeca. Een overzicht van alle locaties vindt je hier op de website. Op MTBroutes.nl (webversie en app) kun je per route zien of er een Bike Cleaner aanwezig is en waar deze staat.
  • Hoe betaal ik?
    Je kunt eenvoudig contactloos betalen met bankbas, telefoon of horloge door de instructies te volgen op de pay terminal.
  • Ik vind het lastig om mijn fiets in de haak te hangen, is daar geen oplossing voor?
    Als je klein van stuk bent of een zware fiets hebt kan het inderdaad wat lastig zijn. Het is ook een bepaalde beweging die als je die eenmaal hebt ontdekt het ophangen van je fiets een stuk gemakkelijk maakt. Blijf je het lastig vinden? Parkeer je fiets gerust tegen de zuil aan of leg hem op het plateau (en draai hem halverwege het spuiten om). Bij de Light hoef je jouw fiets niet op te hangen, maar parkeer je hem met voorwiel in de wielstandaard.
  • Hoe milieu vriendelijk is een Bike Cleaner?
    Het afvalwater wordt gefilterd van olieresten die van je ketting af kunnen komen tijdens het afspuiten.
  • Het vriest en de Bike Cleaner doet het niet? Er komt geen water uit de spuitkop.
    Hoewel de Bike Cleaner zelf en de aanvoer van water vorstbeveiliging heeft kan het voorkomen dat er achtergebleven water bevriest in de bocht van de afspuitslang. Dit kan worden voorkomen door goed uit te spuiten en de spuitkop op het laagste punt te houden en pas terug te hangen als al het water uit de slag is.
  • “Mijn” route heeft nog geen Bike Cleaner, wat kan ik doen?
    Je kunt ons altijd tippen op een in jouw ogen geschikte locatie en/of de locatie attenderen op ons bestaan. We gaan er dan mee aan de slag.
  • Is Bike Cleaner van Cube?
    Bike Cleaner is van twee enthousiaste fietsers die graag met een schone fiets naar huis gaan en daardoor de Bike Cleaner hebben ontwikkeld. Cube is een partner in de zin van sponsor. Zij doen per locatie een bijdrage waardoor het vaker uit kan om een Bike Cleaner op een locatie te plaatsen. We spreken daarom met recht van powered by Cube bikes.
bottom of page